lördag 8 januari 2011

Mirakelnudlar och Flax oil


Fick i går mitt paket med kosttillskott från Proteinbutiken.

Flax oil från Nature's Harbor som är kapslar med ekologisk linfröolja med omega-3 fettsyror från växtriket. Den innehåller även Beta-karoten. Linfröoljan är kallpressad av ekologiska linfrön.

Mirakelnudlar från Konnyaku, kallas även för Shirataki nudlar. Gjorda på jamsrot och innehåller inte gluten, ägg eller soja. Nudlarna kan därför användas om du är allergiker. Nudlarna består av ca 97% vatten och resten är en speciell typ av fibrer som heter Glucomannan och som ej tas upp av kroppen. Glucomannan- fibrer expanderar ofta till 30-50 gånger sin storlek efter att de har nått magen och tarmarna. På grund av fibrernas expansion tar det längre tid för kroppen att bryta ner nudlarna och det bidrar till en långvarig mättnadskänsla utan att påverka blodsockret. Det gör också nudlarna till ett bra livsmedel för diabetiker.

Andra fördelar är det låga kaloriinnehållet med endast 14 kcal per 100 g, motverkar högt blodtryck, sänker kolesterolhalten i blodet. Fibrernas expansion renar även kroppen från toxiner i samband med att nudlarna passerar tarmarna. Därför kallas mirakelnudlarna ofta för "i-no-houki" som betyder “magens sopkvast".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar