fredag 21 januari 2011

Hälsokost och Rawfood



Äntligen kom godsakerna från Bodystore och Rawfoodshop.

Kokosnöt juice som kommer ifrån färska ekologiska gröna kokosnötter. Kokosnöt juice är en helt naturlig dryck och innehåller inga tillsatser alls. Den innehåller en idialisk balans av elektrolyter och mineraler och är rik på kalium, fibrer och aminosyror. Självklart är denna juice ekologisk.

Cashew nötter som är rawfood, ekologiska och helt naturliga utan salt och andra tillsatser. Nötterna innehåller kalcium och magnesium som är viktiga för skelett, nerver och muskler. Innehåller även folat, järn och zink. Dessa råa Cashews är rika på proteiner och hälsosamma fetter. Min absoluta favorit nöt!

Nyponpulver av Hela Strandnypon från Danmark. Nypon är mycket rika på C-vitamin och har höga halter av betakaroten och flavonoider. Innehåller även nyttiga fettsyror, viktiga mineraler och vitaminer. Nypon är en riktig hälsofrukt!

Organic virgin coconut butter. Ekologiskt Kokossmör från kallpressad kokosolja och kokosmjölk. Innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser. Kokosnötolja innehåller den hälsosamma mättade fettsyran laurinsyra. Jag använder kokosoljan till bakning, i hälsodrinkar, som hudkräm i ansiktet (man får len och mjuk hud;), istället för smör i matlagning mm. Denna olja har haft en otrolig effekt på min hälsa.

Holistic Protein kommer från kor på norrländska gårdar och innehåller matsmältningsenzymer som underlättar nedbrytningen av proteiner och laktos för ett ännu bättre upptag i kroppen. Inget socker eller sötningsmedel är tillsatt.

Jag använder proteintillskott vid hård träning för återhämtningens skull och för att få i mig alla aminosyror som kroppen behöver. Varje portion ger ca 22 g potein. Denna gång beställde jag chokladsmak.

Sötin innehåller sockeralkoholet erythritol. Erythritol finns naturligt i päron, meloner och svamp. Används istället för socker, men innehåller inga kalorier, skadar inte tänderna och verkar som en antioxidant i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar