Dessa godingar är perfekt som mellis. Bakade utan socker och utan vetemjöl. Den söta smaken kommer från de rivna äpplena, banan, honung och kanel.
Tänkte dela med mig av receptet:)
12 stora Äppel muffins
1 1/2 dl dinkelmjöl
3 dl pofiber
1 dl müsli
1/2 dl hackad mandel
1 msk honung
1 mosad banan
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
4 st små svenska äpplen, skalade och rivna
2 ägg
1 dl vatten
ca 1 msk smält smör
2 dl a-fil
Blanda de torra ingredienserna med rivna äpplen. Vispa ägg, vatten, smör, fil. Tillsätt mosad banan. Blanda ner vispet i mjölblandningen och fördela smeten i formar. 175 grader i 25-30 min i ugnen.
För att få ett högre proteininnehåll kan man använda mager kesella istället för fil och tillsätta extra äggvitor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar