måndag 11 oktober 2010

Äppel muffins





Dessa godingar är perfekt som mellis. Bakade utan socker och utan vetemjöl. Den söta smaken kommer från de rivna äpplena, banan, honung och kanel.

Tänkte dela med mig av receptet:)

12 stora Äppel muffins

1 1/2 dl dinkelmjöl
3 dl pofiber
1 dl müsli
1/2 dl hackad mandel
1 msk honung
1 mosad banan
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
4 st små svenska äpplen, skalade och rivna
2 ägg
1 dl vatten
ca 1 msk smält smör
2 dl a-fil

Blanda de torra ingredienserna med rivna äpplen. Vispa ägg, vatten, smör, fil. Tillsätt mosad banan. Blanda ner vispet i mjölblandningen och fördela smeten i formar. 175 grader i 25-30 min i ugnen.

För att få ett högre proteininnehåll kan man använda mager kesella istället för fil och tillsätta extra äggvitor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar