tisdag 8 mars 2011

Semlor

Veckans kosttips handlar om en lite nyttigare variant av semlor ;-) I dag finns det säkert många som äter denna goda bakelse som inte är den bästa för formen. Om man vill kan man ta och baka egna och har då en koll på vad man stoppar i sig. Dessutom blir dom inte lika stora. Lite tips>>

Baka ekologiskt. Ekologiskt kommunicerar bättre med kroppens hormoner för att det är renare mat. Förbränningen i kroppen blir bättre.

Byt ut det vita vetemjölet mot dinkel.

Minska rejält på sockret i receptet.

För mer protein så kan man istället för grädde använda mager kesella som mixas med jordgubbar. Jag gjorde så förra året och det blev jättegott, men då är jag inte så förtjust i grädde.

Vaniljkesella istället för grädde.

Ät inte så många ;-)

2 kommentarer:

  1. Mmm vad gott!! Tack för tipset! Uppskattar verkligen dina hälsosamma tips på mat och efterrätter. :) Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Tack Suzi!! Älskar ju efterrätter och annat gott;-) Hoppas d går bra med träningen:-)

    SvaraRadera